prof. Matko Maršić

Rođen je 01. 01. 1959. godine u mjestu Prapatnice u općini Vrgorac. Odrastao je u vrlo skromnoj obitelji te od najranije dobi skrbi o roditeljima i o mlađem bratu Miru.

 

Tijekom 1985. godine na Zagrebačkom sveučilištu diplomirao je obranu i zaštitu. Od 7. ožujka 1991. radio je kao policajac u Policijskoj postaji „Trnje“, a potom  u Specijalnoj jedinici za osiguranje VI. odjela MUP-a.

 

Od 7. rujna 1992. radio je u Policijskoj školi na Policijskoj akademiji kao policijski službenik-voditelj obrazovnih skupina.

Od 1997. godine je asistent-suradnik na Visokoj policijskoj školi. Iste godine, u zvanju glavnog policijskog inspektora, izabran je u nastavno zvanje „ predavač“. Na Visokoj školi predavao nastavne predmete: Zapovijedanje i borbena taktika u policiji, Policijsko oružje i oprema te Vojno-policijska borbena obuka i policijske intervencije. Istodobno, dovršavao je magisterij s područja međunarodnih odnosa na Političkim znanostima te provodio je studijska istraživanja i vodio razne projekte na Visokoj policijskoj školi.

 

Matko Maršić, bio je i polaznicima Policijske škole jedan od omiljenih nastavnika stručnog predmeta Policijsko naoružanje i gađanje, a za svoj nastavno-pedagoški rad višekratno je bio ocjenjivan najvišim radnim ocjenama. Kao voditelj stručnog aktiva radio je u Policijskoj školi na unapređenju kvalitete nastave i primjeni relevantnih spoznaja s područja odgoja i obrazovanja.

 

ZNANSTVENI ČLANCI:

 

Maršić Matko, Tajana Ljubin i Anita Britvec (2001): Evaluacija učinkovitosti policijske obuke oružjem.: Istraživački dani Visoke policijske škole 2000. Zagreb: Policijska akademija, Visoka policijska škola, str. 87-90.

Maršić Matko, Tajana Ljubin i Anita Britvec (2007): Evaluacija dvije metode nastave za sigurnost rukovanja vatrenim oružjem.: Policija i sigurnost 2007. Zagreb, Policijska akademija, str. 16-26.

 

 

Ostale aktivnosti:

      voditelj  Streljačke udruge „Policijska akademija“, osnovane 1995. godine, predsjednik Zdravko Barišić

      suorganizator „Otvorenog prvenstva Policijske akademije u streljaštvu“.

 

Druga područja interesa:

      stručni savjetnik za snimanje filmova i televizijskih serija u Formuli filmu d.o.o.